Staff

george-dumitrascuGEORGE DUMITRASCU

Dirijor
Manager General
Corul Unison
Corul Unison Stars
Membru Onorific in Consiliul Artistic al World Peace Choral Festival Viena

George Dumitrascu s-a nascut pe data de 14 aprilie 1976 la Constanta si asa cum marturiseste chiar el, de mic copil a simtit atractia irezistibila a muzicii:
„Inca din copilarie de la varsta de 4 ani am descoperit magia sunetelor si bucuria de a canta. Parintii au fost cei care si-au dat seama de inclinatia mea pentru muzică, ei au fost cei care m-au încurajat şi m-au susţinut cu toate resursele lor de-a lungul timpului.
Am crescut cultivindu-mi in permanenta dragostea pentru arta, ascultând muzică, mergand la opera, la balet si la teatru alaturi de familia mea.
Initial am studiat pianul pentru ca in timp sa descopar ca sufletul meu vibra intr-un mod cu totul si cu totul special pentru arta vocala, corala si pentru opera. Am dezvoltat o pasiune pentru acest gen de arta iar mai apoi pasiunea, studiul si munca sustinuta au generat in timp posibilitatea materializarii universului meu launtric .”

George Dumitraşcu este un nume de care mulţi braşoveni au auzit: de la cei mai mici la cei mai mari. Născut cu aproape patru decenii în urmă în Constanţa, “maestrul George Dumitraşcu” cum este apelat de cei din jur, este omul fără vârstă. Filosofia sa faţă de arta muzicală în care excelează este cea inspirată de cuvintele lui  Platon: “Muzica oferă un suflet universului, aripi minţii, zbor imaginaţiei şi viaţă oricui, indiferent de vârstă”… şi când vine vorba de vârstă, el este cel mai îndreptăţit să facă referire la aceasta deoarece mai micii săi corişti au vârste fragede insa cu timpul, maturizandu-se şi devenind talente recunoscute pe scenă, atât ca membrii ai Corului cât şi ca solişti. Manager general al Corului Unison de peste 15 ani, dirijor recunoscut de însuşi Consiliul Artistic al World Peace Choral Festival Viena prin titulatura de Membru Onorific, preşedinte al Asociaţiei George Dumitraşcu, membru în jurii internaţionale, profesor de canto, omul George Dumitraşcu este simplu în aparenţă dar complex în esenţă. Compozitor de muzică clasică, personalitatea sa se dezvăluie prin liniile melodice fie antrenante, fie melancolice, toate purtând amprenta trăirilor sale lăuntrice. Iubeşte viaţa în toate aspectele ei, experienţele inerente ale vieţii cotidiene îi întregesc pasiunea de a continua în perfecţionarea sa personală, făcându-l un om sensibil dar logic, calm dar şi vulcanic, indulgent dar şi exigent. Toate acestea fac  să transpară dorinţa sa de a-i îndruma pe copiii, adolescenţii şi adulţii cu care lucrează să simtă pasiunea faţă de artă, directionandu-i spre performanţă.
A studia arta vocala – canto la Conservatorul de Muzica din Brasov.  S-a indragostit iremediabil de orasul Brasov si a ales inca din anul 1995 sa ramana sa locuiasca si sa munceasca aici.
Recunoscut ca un abil descoperitor al talentului vocal atat la copii cat si la adulti, dirijor si profesor de canto, George Dumitrascu se dedica de peste 14 ani cu rabdare, munca sustinuta, si o continua pasiune pentru arta vocala si corala.
A predat muzica in invatamant (gimnaziu) si a dirijat coruri de biserica, compune si armonizeaza lucrari muzicale pentru corurile de copii, produce si regizeaza  spectacole si concerte pe scena Operei, Teatrului Dramatic si Salii Sporturilor din Brasov. Din anul 2001 dirijeaza si indruma copii si tineri din Corul de Copii Unison iar in anul 2013 infiinteaza la Brasov si corul Unison Stars. Peste 170 de membri reuniti sub numele UNISON studiaza muzica si se daruiesc cu tot sufletul pasiunii lor pentru muzica impreuna cu mentorul lor – George Dumitrascu.
Corul de Copii Unison alaturi de George Dumitrascu este invitat sa concerteze pe scene din Italia – Tivoli, Roma /  Grecia – Aspropyrgos, Atena /  Franta – Guebwiller,  Macedonia – Ohrid, Rusia – St. Petersburg, Bulgaria – Albena si Austria – Viena, locuri unde este apreciat si onorat cu premii si distinctii.
Astfel, in Bulgaria corul obtine un frumos si binemeritat premiu I si Medalia de Onoare a Festivalului iar in Austria, la Viena, corul Unison este invitat sa cante in faimoasa sala de concerte Musikverein, obtinand distinctiile: diploma “Ingeri pentru Pace – Vocile Lumii”, Honorary Cetificate World Peace Choral Festival, diploma “Excelent Dirijor”, diploma “Excelent Cor”, Certificate to the Member of the Artistic Advisory Board of the World Peace Choral Festival”, Trofeul Festivalului WPCF – Viena.
Desemenea, George Dumitrascu, in calitatea sa de profesor de canto si dirijor, este invitat sa participe ca membru in juriile internationale din Malta – 2014, Slovenia – 2014, Malta – 2015, precum si la diverse festivaluri de muzica usoara pentru copii si tineret din Romania la Ploiesti si Constanta.
“Scena, ecranul si reflectoarele nu sunt pentru oricine. Acela care le vede pe acestea mai intai si doar mai apoi pasiunea, munca, disciplina si studiul, nu are rost sa piarda timpul auditoriului.”
George Dumitrascu

 

marin-constantin-ciocoi

C. MARIN CONSTANTIN
Asistent manager, consilier artistic Unison

Nascut intr-o frumoasa zi de primavara, Marin Constantin se inscrie in randul celor care imbina utilul cu placutul. A absolvit o scoala de economie, considerand ca matematica se afla la baza tuturor lucrurilor… Si nu a gresit: logica matematica impletita cu simtul artistic de care da dovada i-au creat o personalitate remarcabila. Asa a ajuns sa lucreze in cadrul Corului de copii Unison ca asistent manager, consilier financiar si artistic, prieten al micilor cantareti care il iubesc, coleg exemplar al adultilor cu care canta in cadrul Corului Unison Stars,  imbinand cele doua laturi aparent antagonice dar totusi complementare, matematica si muzica.

Constiinciozitatea muncii alaturi de  dragostea fata de oameni au dus la rezultatele de succes pe care le-a obtinut in ultimii ani, organizand alaturi de Managerul Corului Unison spectacolele in care el insusi era si pe scena dar si in tumultul organizarii din culise.  Nu numai dragostea de oameni il caracterizeaza pe acest om sensibil dar in acelasi timp pragmatic: dragostea fata de animale intregeste caracterizarea acestui vesnic indragostit de natura, de expeditii fie ele contemplative sau de alinare a vreunui suflet pierdut in desisul padurii sau pe cararile de munte. S-a alaturat echipei corului Unison in luna noiembrie 2014. Isi evidentiaza calitatile de bun organizator si bun comunicator, precum si intreaga sa experienta manageriala capatata de-a lungul timpului. Desi studiile si mai apoi activitatea sa s-au derulat pe domeniul ce tine de tehnica economica si manageriat, sensibilitatea aparte, dragostea pentru arta, pentru frumos, dorinta de a aduce bucurie in sufletele celor din jur, precum si realele sale calitati legate de muzica si dans, il ajuta sa devina in scurt timp si membru al corului Unison Stars unde canta, participand astfel alaturi de ceilalti membri la spectacolele si concertele corului.
„Daca pot sa contribui la bucuria celor din jur, atunci ma implic cu totul !”