Biography

„CORUL UNISON este MARCA INREGISTRATA in ROMANIA si a devenit pe parcursul anilor un adevarat ambasador al Braşovului” si s-a individualizat în timp prin gingăşia şi entuziasmul membrilor în timpul concertelor, dar şi prin vitalitatea şi energia pe care o transmite dirijorul său – GEORGE DUMITRASCU – la fiecare concert.

Corul Unison este unul dintre cele mai cunoscute coruri de copii din Brasov, dar si din Romania. De-a lungul anilor, corul a sustinut un numar impresionant de recitaluri, concerte si spectacole si au fost invitati in emisiunii de divertisment realizate de televiziunile: Tvr1, Protv, B1tv, Televiziunea Publica Japoneza NHK, Tvs, Mixtv, Rtt.
Din anul 2004, Corul de Copii Unison este invitat peste hotare, unde participa si sutine concerte sau recitaluri in spectacole sau concursuri internationale.
Inregistreaza in anul 2005 albumul de colinde „Felicia Filip si Corul de Copii Unison” si colaboreaza cu distinsa soprana si in urmatorii ani regasindu-se pe scene importante din tara.
Ca recunoastere a calitatilor interpretative, Corul de Copii Unison a fost invitat in anul 2009 in Federatia Rusa la St. Petersburg la cel mai amplu si important eveniment muzical din Rusia – cucerind imediat publicul din sala de spectacole a Teatrului Alexandrinski – St. Petersburg.
In anul 2010 – Corul de Copii Unison aduce in Brasov, Premiul I si Medalia de Onoare a Festivalului „Friends of Bulgaria” .
Din anul 2005 si pana in prezent este nelipsit din Gala de Craciun a Operei din Brasov, antrenand si cucerind publicul brasovean inca de la primele acorduri.
In anul 2012 Corul Unison este invitat sa concerteze la Viena, unde cucereste imediat publicul din sala de concerte a Filarmonicii din Viena -Musikverein, Natiunile Unite si Palatul Schönbrunn, obtinand si distinctiile: diploma “Ingeri pentru Pace – Vocile Lumii”, Honorary Cetificate World Peace Choral Festival, diploma “Excelent Dirijor”, diploma “Excelent Cor”, Certificate to the Member of the Artistic Advisory Board of the World Peace Choral Festival”, Trofeul Festivalului WPCF – Viena.
In fiecare an, Unison isi deschide portile pentru toti copii si tinerii talentati si dornici sa cante, sa se exprime prin muzica, frumos si cultura organizand in luna ianuarie a fiecarui an, auditii.
Corul de Copii Unison este locul in care educatia muzicala, disciplina, imaginatia si creativitatea copiilor sunt valorificate in manifestari de inalta performanta artistica, pe scene de concert din tara si strainatate.
Unison a fost infiintat la Brasov in anul 2001 de catre domnii George Dumitrascu – dirijorul corului si Cristian Lorand Fieraru – managerul ansamblului pana in anul 2014.
Incepand cu ianuarie 2015 George Dumitrascu conduce in calitate de dirijor si manager general – Corul de Copii Unison – cadetii, Corul Unison – seniorii si juniorii si Unison Stars.

2004 ROMA – Italia
2006 ATENA – Grecia
2007 GUEBWILLER – Franta
2008 OHRID – Macedonia
2009 ST. PETERSBURG – Rusia
2010 ALBENA – Bulgaria
2012 VIENA – Austria
2015 ALBENA – Bulgaria